Terug

BIO-actief appel „Aroma“ (Malus domestica)

De appel is een zeer geliefde fruitsoort. Omdat er een enorme hoeveelheid verschillende soorten appels is kunt u daar lang van genieten. Appels zijn niet alleen zeer smakelijk, maar ook nog eens erg gezond. Ze bevatten naast vitamine A,B en C ook nog talrijke mineralen. De appelbloesem heeft daarbij ook nog een enorme sierwaarde.

 

Standplaats/ verzorging

Appelbomen geven de voorkeur aan een plek in de volle zon of een bijzonder licht plekje in de halfschaduw, hoe meer schaduw, hoe minder bloesem en daarmee ook minder appels. De planten hebben een normale tuingrond nodig, het liefst humusrijk en matig rijk aan voedingsstoffen.Bij het planten moet er een ruim plantgat gegraven worden en moet de bodem goed losgemaakt zijn.

 

Water

Optimaal is een vochtige, maar waterdoorlaatbare bodem, appelbomen houden niet van „natte voeten“. Pas water geven als de bovenste grondlaag wat uitgedroogd is. Omdat het een vlakwortelende boom is zijn de planten echter wel gevoelig voor langere droogte!

 

Bemesting

Bemesten met hoornspaanders en compost. Overmatig bemesten met stikstof vermijden!

 

Snoeien

Na de bloei snoeien, uitdunnen zodat de bladeren en de vruchten veel licht en lucht krijgen. De tuinman moet na het snoeien „ zijn hoed door de takken kunnen gooien“.

 

Opslag

Appels altijd in een aparte ruimte opslaan, omdat ze ethyleen afscheiden, een gas dat bloemen en groente sneller laat verwelken en aardappels en bloembollen voortijdig laat uitlopen.

Passend daarbij...

omhoog
Trusted Shops Guarantee