Terug

BIO aardbei Toscana (Fragaria ananassa) verzorging

De aardbei Toscana vormt vanaf eind mei tot aan de vorst zoete vruchten. Met haar donkerroze bloemen is ze zo aantrekkelijk dat ze zelfs als sierplant gehouden zou kunnen worden. Hoewel de aardbei tot de rozenfamilie behoort, is het een verzamelfruit. Het draagt ​​zijn eigenlijke vrucht, de kleine gele nootjes, aan de buitenkant. Of het nu in ijs, op een cake of gewoon zomaar is - aardbeien zijn de populairste vruchten in de zomer.

Gebruik:

De smakelijke vruchten van de aardbei Toscana met hun zoete aroma blijken een bijzonder hoog gehalte aan vitamine C te hebben. De aardbei Toscana wordt ook wel de snackaardbei genoemd, omdat ze de hele zomer door nieuwe vruchten produceert.

Zorg:

Ook kleinere tuinen, terrassen en balkons hoeven niet zonder de vitamine C-bom. Aardbeien doen het goed in terracotta potten en zelfs in hangpotten. Teelt in potten biedt ook het voordeel dat de vruchten naar beneden hangen en daardoor altijd goed drogen en niet gaan rotten. Deze aardbei is absoluut winterhard en meerjarig en houdt van een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats.

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee