10% KORTING op alle planten!* NAAR DE KORTINGSCODE

Terug

Appel snoeien & onderhouden

De zuilappel soorten groeien mooi slank en zuilvormig en zijn daarom ideaal voor in een pot op het balkon en terras, alsmede voor kleine tuintjes. Door het snoeien van de zuilappel in de lente of zomer (afhankelijk van de appelsoort) behoudt dit boompje jarenlang haar typsiche, decoratieve zuilvorm. Als u de zuilappel snoeit en goed verzorgd, wordt u vervolgens met een rijke oogst beloond.

Zo wordt de zuilappel verzorgd en gesnoeid

 

Zuilappel:

De plantafstand in de tuin moet ca. 60-80 cm bedragen. Snoeien is alleen bij te lange zijtakken noodzakelijk., daarna worden half/eind juni alle zijtakken tot 2-3 ogen ingekort. Deze takken ontwikkelen zich nog in hetzelfde jaar tot vruchthout. De soort “Red River®” is zelfbestuivend. Met een tweede appelboom (zie schema) valt de oogst meestal hoger uit.

De bevruchting volgt door wind en bijen. Als er in de buurt veel fruitbomen (appels) staan, is het meestal niet nodig nog een bestuiver te planten omdat men ervan uit kan gaan dat er een geschikte stuifmeelgever daartussen staat.

De meeste appelbomen zijn niet zelfbestuivend. Voor een goede bevruchting en vervolgens de groei van appels is een stuifmeelgever noodzakelijk. De bloeiperiode van de stuifmeelgever en de te bestuivende appelsoort moeten overeenkomen. Deze bestuiven dan elkaar.

 

Appel

Artikelnummer 

Soort

Bestuiver

4787

Zuilappel 'Braeburn',1 plant

Gala (Art.Nr.: 4790), Karneval, Golden Delicious (Art.Nr.: 4782),  Elstar, Idared

4782

Zuilappel 'Golden Delicious,1 plant

Gala (Art.Nr.: 4790), Reine des Reinettes, Elstar, Idared, Cox's Orange, Jonathan, Granny Smith, Gloster, Summerred, Red Delicious

4715

Zuilappel 'Red River',1 plant

Gala (Art.Nr.: 4790), Golden Delicious

 

 

omhoog
Trusted Shops Guarantee