Terug

Aardbeiframboos "Asterix" verzorging (Rubus illecebrosus)

Deze botanische rariteit brengt ornament en fruit in de tuin als bodembedekker

De aardbeiframboos komt uit Japan. Het was allang uit de kwekerijen verdwenen en is nu als noviteit weer opgedoken. Het is geen kruising tussen aardbei en framboos, zoals de naam al doet vermoeden, maar is botanisch verwant aan de framboos. De grote, witte, zelfbestuivende bloemen en glanzende, rode bessen zijn een droom voor perken, borders en als bodembedekker.

 

Standplaats:

Houdt van een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats; u plant 3 tot 4 planten per vierkante meter. Ook geschikt om in potten en bakken te planten. De aardbeiframboos Asterix heeft robuust blad en wortels, is absoluut winterhard en geschikt voor op grote hoogtes.

 

Zorg:

De aardbeiframboos Asterix is gemakkelijk te verzorgen en robuust; in de late herfst of winter de ca. 40 cm hoge scheuten tot op de grond afknippen, voor grote oppervlakken b.v. ook met de neergelaten grasmaaier. In het voorjaar ontspruiten ze uit de wortels en vormen via ondergrondse uitlopers snel een gesloten tapijt. De vruchten worden niet aangetast door de frambozenkever. De oogst is in de nazomer en herfst. De bessen zijn groter dan frambozen (2 tot 3 cm in diameter) en smaken zoet als ze volledig rijp zijn, met bijna geen zuurgraad. Ideaal voor mensen die niet tegen de zuurgraad van frambozen kunnen. Kinderen zullen dol zijn op deze zoete lekkernij genaamd "Asterix".

omhoog
Trusted Shops Guarantee