Terug

Zuilfruit

Het zuilfruit groeit mooi slank en zuilvormig en is dan ook ideaal voor op het balkon, terras of in de kleine tuin. Door te snoeien in het voorjaar of de zomer (afhankelijk van de soort) behoudt u jarenlang de mooie decoratieve zuilvorm.

Zuilappel

De plantafstand moet ongeveer 60-80 cm zijn. Snoeien is alleen bij te lange zijscheuten nodig, want vanaf midden/eind juni worden alle zijscheuten tot op 2-3 ogen teruggesnoeit. Deze ontwikkelen zich nog hetzelfde jaar tot vruchthout. De soort „Red River®“ is zelfbestuivend.

Zuilabrikoos

In juni snoeien, alle zijscheuten tot op  2-3 ogen terugsnoeien. Dit ontwikkelt zich nog in hetzelfde jaar tot vruchthout.

Zuilpeer

Snoeien midden/eind juni, alle zijscheuten inkorten op 2-3 ogen. Deze ontwikkelen zich nog in hetzelfde jaar tot vruchthout.

Zuilbraam

De plantafstand moet ongeveer 100-150 cm zijn. Alle scheuten die vruchten hebben gedragen dienen te worden afgesneden , nieuwe zijscheuten tot op 10 cm inkorten.

Zuilframboos

Hebben een luchtige met turf verbeterde grond nodig. De plantafstand in de tuin moet ongeveer 50 cm zijn. In het voorjaar is goed snoeien van de 2-jaar oudere scheuten aan te bevelen, zodat de 1 jarige scheuten genoeg ruimte krijgen.

Zuilkers

Dit boompje stelt erg weinig eisen, maar geeft meer en grotere vruchten als hij bemest, en gesnoeid wordt en regelmatig water krijgt. Bij het planten in een pot gelieve zanderige/lemige grond te gebruiken. Na het oogsten in de zomer snoeien, alle zijscheuten tot op 2/3 ogen terugsnoeien. Deze scheuten dragen in hetzelfde jaar nog vruchten. Zwak hout ook verwijderen en de hoofdtak wat inkorten als die wat uitgedroogd is.

Zuilkiwi

Slechts TE lange scheuten wat snoeien, anders kann het vruchthout zich niet ontwikkelen. Na 3-4 jaar, nadat de scheuten vrucht hebben gedragen, de takken verwijderen.

Zuilkruisbes

regelmatig snoeien  van oud hout gedurende het jaar is voor het vormen van nieuwe vruchten erg belangrijk.

Zuiltayberry

In het voorjaar is goed snoeien van de 2 jarige scheuten aan te bevelen zodat de 1-jarige scheuten meer ruimte om te groeien hebben.

Zuilpruim

Snoeien in juni, alle zijscheuten tot op 2-3 ogen afknippen. Deze zullen zich nog ditzelfde jaar tot vruchthout ontwikkelen.

omhoog
Trusted Shops Guarantee