Lithodora Heavenly Blue (Lithodora diffusa)

Lithodora is een groenblijvende en gemakkelijk te onderhouden vaste plant met intens blauwe bloemen. Lithodora wordt ook wel blauwe parelzaad genoemd en is geschikt als bodembedekker, voor rotstuinen, als border en voor plantenbakken. De grond moet vooral vers, goed doorlatend, humus en matig rijk aan voedingsstoffen zijn. Bij het planten kunnen hoornspaanders aan het plantgat worden toegevoegd, later is een langwerkende meststof geschikt.

De bloeiperiode van de vaste bloeier is in de zomer. De winterharde, meerjarige vaste planten bereiken een hoogte van 15 cm en houden van een zonnige tot gedeeltelijk beschaduwde standplaats, beschermd tegen de wind. Plant de blauwe parelzaadplanten in uw tuin op een afstand van 20-30 cm. Lithodora verdraagt ​​droogte, houdt niet van stuwvocht, maar houdt ook niet van volledige uitdroging van de grond. Als de plant eenmaal is gegroeid, heeft hij nauwelijks onderhoud nodig.

Lithodora is winterhard, maar moet in zeer koude gebieden worden voorzien van winterbescherming, bijvoorbeeld van dennentakken.

omhoog
Trusted Shops Guarantee