Terug

Klimaardbeien

Klimaardbeien zijn bij velen erg geliefd, omdat ze ook in bakken of bloempotten kunnen worden opgekweekt en makkelijk te onderhouden zijn. Ze klimmen niet vanzelf, dus moeten de scheuten op een rankhulp worden opgebonden.

Standplaats

Klimaardbeien geven de voorkeur aan een zonnige standplaats, halfschaduw wordt net zo nog getolereerd. Ze kunnen zowel in potten als in de volle grond worden geplant. In een plantenbak kunnen tot aan 3 planten worden ingezet, maar deze zou dan een doorsnee hebben van minstens 30 cm. Ze houden van een luchtige, voedselrijke en doorlaatbare grond.

Verzorging

Aardbeien hebben altijd een vochtige grond nodig, dus zouden deze regelmatig worden gegoten. Het is raadzaam de planten wekelijks met ca. een theelepel per plant van een organische meststof voor bessen te bemesten. Klimaardbeien dragen vruchten vanaf juni tot aan het begin van de vorst. Ze vormen ranken, waar zich steeds weer nieuwe bloemen ontwikkelen.

Overwintering

In november kunt u de laatste bloeiwijzen dieven en de ranken afknippen, zodat de plant krachtiger zal overwinteren. Bij planten, die in potten worden geplant, adviseren wij deze tezamen met de pot beschermd te overwinteren en vooral niet te laten uitdrogen! In het voorjaar kunt u de uitgedroogde bladeren afknippen, de plant zal dan na de eerste bloemen weer nieuwe ranken ontwikkelen.

Passend daarbij...

Klimaardbei
Klimaardbei5 jonge planten
€ 5,99
Trusted Shops Guarantee