GRATIS verzending vanaf € 49,- bestelwaarde*! NAAR DE KORTINGSCODE

GRATIS verzending vanaf € 39,- bestelwaarde*! NAAR DE KORTINGSCODE

Coreopsis - Meisjesogen

Van juni tot september vormt de Coreopsis, ook meisjesogen genoemd, een grote hoeveelheid knoppen die zich openen met grote, intensieve kleurrijke bloemen. De planten exploderen bijna tot bloeiende blikvangers en de bloemenzee blijft wekenlang. Het frisgroene, gezonde blad groeit mooi bossig en compact en vormt een prachtige achtergrond voor de bloemenpracht. De bloemen zijn ook mooi als snijbloemen in de vaas.

Verzorging

De onderhoudsvriendelijke en geliefde vaste planten zijn prachtig solitair in een pot op het terras & balkon, in combinatie met siergrassen of bladsierplanten alsmede in vaste planten borders en in tuinperken. De Coreopsis houdt van een humeuze, doorlatende en voedingsrijke bodem met veel zon op een warme standplaats. Bemesten kan met een organische meststof of een langwerkende meststof. Verwelkte bloemen worden afgeknipt. Dit bevordert het vormen van nieuwe bloemen. In de late herfst wordt het gedeelte rondom de wortels met bv. dennentakken bedekt.

Het snoeien van de plant tot op enkele centimeters boven de grond moet oftewel in de herfst na de bloei of in het vroege voorjaar, in februari of maart volgen. Dit zal een overvloedige bloei in het komende seizoen bevorderen.

Passend daarbij...

omhoog
Trusted Shops Guarantee