Terug

Winterharde Eucalyptus & Winterharde Passiebloem voor een voordeelprijs

Winterharde Eucalyptus Azura®

Eucalyptus is vooral bekend om zijn essentiële oliën, dus de naar menthol ruikende soort verjaagt veel ongedierte in huis en tuin. De eucalyptus is een groenblijvende en snelgroeiende boom of struik die behoort tot de mirtefamilie. De eucalyptus, oorspronkelijk afkomstig uit Australië en Zuidoost-Azië, is zeer soortenrijk. De verschillende soorten worden gekweekt voor houtproductie en voor de winning van etherische oliën, maar sommige zijn ook erg populair als kuipplant en sierboom in de tuin. Sommige soorten zoals Eucalyptus gunnii zijn zelfs gedeeltelijk vorstbestendig.

 Verzorging & standplaats:

Omdat de eucalyptus uit tropische en subtropische gebieden komt, geeft hij de voorkeur aan warmte en veel licht. Op een lichte en zonnige standplaats kan hij zich optimaal ontwikkelen, hij groeit snel en het blad behoudt zijn mooie kleur. In de winter verdraagt ​​de eucalyptus ook korte tijd lage temperaturen, Eucalyptus gunni "Azura" als de meest vorstbestendige soort zelfs rond -20° C; maar alleen als hij buiten in de tuin wordt geplant en niet als kuipplant, omdat het risico bestaat dat de kluit doorvriest. De planten dienen te overwinteren op een lichte en koele plaats (rond de 5°C).

Water:

De eucalyptus moet gelijkmatig worden gegoten, zodat de kluit goed vochtig is. Voor de volgende watergift moet het substraat op het oppervlak drogen, zodat het niet te nat wordt, omdat de plant niet van stuwvocht houdt. In de winter is de watergift sterk beperkt, maar de grond mag niet volledig uitdrogen.

Bemesten:

Van de lente tot de herfst bemest u elke twee weken met een universele meststof.

 

Winterharde passiebloem Ladybirds Dream

De passiebloem komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika. Tegenwoordig wordt het wereldwijd gekweekt in de tropen en subtropen. De passievrucht is een groenblijvende, meerjarige klimplant met afwisselend blad. Hij kan enkele meters hoog worden en heeft daarom een ​​klimhulp of latwerk nodig om omhoog te klimmen. De bladeren zijn 7 tot 18 cm lang en de prachtige bloemen zijn 5 tot 8 cm groot. Met de juiste verzorging heb u er lang plezier van.

Verzorging & standplaats:

De passiebloem heeft veel zon nodig. Als kuipplant kan ze in de zomer op een beschutte plaats buiten. Als kamerplant moet de passievrucht relatief klein gehouden worden, daardoor is de oogst kleiner. Met goede zorg zijn de interessante bloemen van het late voorjaar tot de herfst te bewonderen. In de winter is een koele (ca. 15°C) maar lichte plaats voldoende voor de passiebloem.

Water:

Passiebloemen hebben relatief veel water nodig. Het substraat moet tijdens het groeiseizoen altijd licht vochtig zijn. Stuwvocht moet echter worden vermeden, anders worden de wortels beschadigd. In de winter moet er maar een beetje worden gegoten; het substraat mag dan slechts licht vochtig worden gehouden.

Bemesten:

Een keer per week met een universele meststof.

 Vruchtvorming:

In de tropen produceert de plant het hele jaar door fruit. Bij ons daarentegen bloeit hij pas in het voorjaar en draagt ​​hij later vrucht. Deze zijn ovaal tot rond en tot 7 cm in diameter. De schil wordt niet gegeten, maar de ontelbare zaden die omgeven zijn door het vruchtvlees worden gegeten. De vruchten van de passievrucht worden gebruikt als vers fruit, als sap, voor ijs en andere desserts

Passend daarbij...

omhoog
Trusted Shops Guarantee