Terug

Wollemi Pine (Wollemia nobilis)

De Wollemi Pine is een zeer robuuste plant en makkelijk te onderhouden. Op lichte standplaatsen kan ze een verbazende groei tot aan 40 cm per jaar bereiken en veel plezier in de tuin maken. Hier kunt u een paar nuttige tips ervaren, om de oertijd rond de Wollemi Pine beter te beleven.

 

Standplaats

De Wollemi Pine is zeer geschickt als potplant op de tuin, het terras of het balkon. In klimatisch begunstigde gebieden kan ze ook in de tuin worden geplant. Naar huidige kennis is de Wollemi Pine winterhard tot -12°C.Bij het planten in de tuin is het raadzam deze vooral in jonge jaren op iets beschermde plekken in uw tuin te poten. De standplaats zou een luchtige bodem hebben, die een goede watergeleiding garandeert.Laat een ca. 2m brede cirkel om de plant, zodat ze genoeg vrije ruimte voor de komende groei heeft.

 

Verzorging en Water

Als potplant zou de Wollemi Pine worden gegoten zodra de aarde boven droog is; gemiddeld na ca. een tot twee weken. U kunt dit controleren doordat u b.v. met de vinger voelt.
In geen geval zou de plant te veel worden gegoten en in het overtollige water blijven staan.
Stel uw Wollemi Pine potplant op een lichte plek in uw woning b.v. nabij een raam. Zoals bij vele andere kamerplanten zou u de Wollemi Pine elke maand voor ca. een week na buiten op een beschutte plek brengen voor zover de buitentemperaturen dit toelaten.
Indien u de Wollemi Pine wilt verpotten, is het raadzaam slechts een gering groter pot te gebruiken. Als de pot te groot is, kan het tot een wateroverlast van de wortels komen waaronder de plant heeft te leiden.
In de winter- en de vroege voorjaarmaanden kan de Wollemi Pine worden teruggesnoeid zodat zich een compacte structuur bij de plant ontwikkelt.

 

Bemesting

Voor de bemesting zou u een meststof met een lage fosfaataandeel gebruiken. Bij het ontbreken van meststof beginnen de bladeren zich te verhelderen en worden geel.
In de nazomer en de herfst zou u geen meststof meer gebruiken, omdat dit de verharding van de plant tegen de winter kan verminderen.

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee