Terug

Sierstammetje verzorging

Inhoudsopgave

 

Hoe worden sierstammetjes correct geplant?

Haal de planten uit de transportverpakking en dompel deze indien nodig (als de grond droog lijkt). Voor het planten moet de zwarte kunststofpot om de planten verwijderd worden.

Als de planten in een kuip worden geplant, moet de kuip een doorsnee hebben van ongeveer 40 tot 50 cm aan de bovenrand, dan heeft het sierstammetje voor meerdere jaren genoeg ruimte. Zorg ervoor dat overtollig water goed weg kan lopen. Een drainagelaag van kiezelsteentjes of grind op de bodem van de plantenbak zal helpen. Vul de pot met goed doorlatende, verse en voedselrijke potplantengrond en druk de grond licht aan. Voor het kweken in potten is een plaats beschut tegen de wind gunstig, zodat de planten niet omvallen. Geef na het planten één keer flink water.

Bij het planten in de volle grond graaft u een gat dat iets groter is dan de kluit. Maak de grond in het plantgat los en zet het sierstammetje erin. Vul het plantgat met de uitgegraven grond en druk deze goed aan. Dan de grond rond de wortels goed gieten zodat ze een goede binding met de grond hebben.

Het sierstammetje houdt normaal gesproken van een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats.  

 

Hoe worden sierstammetjes correct verzorgd?

Pas de hoeveelheid water aan de groei en het weer aan. In maart/april hebben de planten meestal weinig water nodig, vanaf mei, als het warm wordt, meer. Als ze eenmaal gegroeid zijn, hebben planten die in de tuin geplant zijn zelden water nodig, tenzij het langdurig heel droog is. Ze ontwikkelen voldoende diepe wortels om drogere periodes in de zomer te overleven. Planten in bakken hebben regelmatig water nodig.

Van maart tot september worden de sierstammetjes met een vloeibare meststof voor bloeiende planten bemest. Na de bloei wordt de kroon van het sierstammetje in vorm gesnoeid, zodat deze mooi dicht en compact blijft.

In de late herfst is het belangrijk de pot van het stammetje tegen de vorst te beschermen.  De pot met een vlies, folie of de potbescherming “Thermo Plus” (art.nr. 7143) in te pakken, is een goede bescherming.

 

Hoe kunnen sierstammetjes gebruikt worden?

Sierstammetjes hebben hun speciale charme in kuipen op het terras, balkon en bij de ingang van het huis, maar ze zijn ook een aantrekkelijke blikvanger in tuinperken en voortuinen. Ze geven uw favoriete zitplaats in de tuin een prachtige sfeer. Rozenstammetjes zijn ook zeer decoratieve sierheesters die voor een heerlijke bloemenpracht zorgen en niet veel plaats innemen. De kroon van de sierstammetjes torent boven de vaste planten in het perk uit en creëert zo spannende perspectieven. In de snacktuin zijn bessenstammetjes een geweldige verrijking, omdat ze heerlijk fruit binnen handbereik bieden.

Trusted Shops Guarantee