Terug

Hibiscus-heg (Hibiscus syriacus)

Hibiscus-planten houden van een zonnige plaats, zodat ze zich goed kunnen ontwikkelen en rijkelijk kunnen bloeien. De Hibiscus, ook wel rozen-heemst genoemd, heeft bijzonder veel bloemen, wanneer de lange uitlopers laat in de winter (ca. 1/3) teruggesnoeid worden.

 

Standplaats

In de volle zon is ideaal, anders een zo licht mogelijke halfschaduw plaats. De  Hibiscus verdraagt in de regel echter meer schaduw dan andere bloeiende struiken, zonder dat de bloei het af laat weten. De plant bloeit zelfs nog op het noorden  goed.

 

Verzorging

De plant houdt van een vochtige, humusrijke bodem, maar is wel gevoelig voor ophopende water. Daarom moet op waterafvoer gelet worden. De plant verdraagt droogte enigzins, maar langdurige droogte leidt tot het afvallen van de knoppen.

 

Bijzonderheden

De Hibiscus loopt  laat uit (vaak pas in mei), waardoor men denkt dat de plant het niet meer  doet. Bij twijfel kan men met een nagel voorzichtig wat bast afkrabben. Wanneer de tak daaronder groen is, dan leeft de plant. Daar staat  tegenover dat de plant zeer lang bloeit , waar andere struiken al uitgebloeid zijn. De prachtige bloei trekt o.a. hommels aan.

Trusted Shops Guarantee