Terug

Groenblijvende planten

„Eeuwige groenblijvers“ zijn onmisbaar voor in de tuin. Deze planten zorgen in de winter voor structuur en kleur als de rest van de tuin in een winterslaap is. De groenblijvers worden als hagen, solitair of in een bloempot geplant. In de late herfst en winter dragen veel struiken mooie bessen. Deze zijn niet alleen een prachtige decoratie in uw tuin, maar ze zijn ook een goede voedselbron voor de vogels.

 

Standplaats en Verzorging

Groenblijvende planten hebben ook in de winter en beetje verzorging nodig en bovendien water. Omdat de groenblijvers hun bladeren in de winter behouden, verdampen zij ook water via de bladeren. Watergeven bij vorstvrije en droge dagen. Het is ook erg belangrijk om sneeuw te verwijderen. Sneeuw is erg zwaar en zo kunnen de de takken van de plant beschadigd worden. Daarom voorzichtig schudden, zodat de sneeuw van de bladeren en takken kan vallen. Wanneer de groenblijver in een pot is geplant,  moet u ervoor zorgen  dat de aarde in de pot niet te nat is, maar de aarde mag niet uitdrogen. Om het bevriezen van de pot tegen te gaan is het raadzaam deze hoger te zetten, zodat de wind eroonder door kan. Zo nodig de pot inpakken met een vlies of jutezak.

Wanneer de bladeren bruin worden en afsterven ligt dat meestal aan een gebrek aan water. Bij gure weersomstandigheden kan een winterbescherming geen kwaad. Bij alle groenblijvende planten is het meestal voldoende om één keer per jaar te snoeien, het beste voor het uitlopen in het voorjaar of in de late herfst.

Passend daarbij...

omhoog
Trusted Shops Guarantee