Terug

Eukalyptus Azura® correct Planten en verzorgen

Inhoud

Hoe wordt de Eucalyptus Azura® correct geplant?

Haal de plant uit de transportverpakking en dompel de plant even. Voor het planten moet de zwarte kuntstofpot verwijderd worden.

Plant de eucalyptus in de voorbereide plantgaten, die een breedte en diepte van ca. 30-40 cm moeten hebben! Een pot moet 40-50 cm breed zijn. Belangrijk: vul de plantgaten met verse, losse potgrond van een goede kwaliteit. Dat is de basis voor een gezonde groei! Bij een zware tuinbodem is het aan te bevelen kiezelsteentjes of zand erdoorheen te mengen, zodat de bodem doorlatender wordt. Zo kunnen de planten snel wortels vormen en groeien. Bovendien wordt hiermee ophopend vocht vermeden. Na het planten wordt goed gegoten.

Pas de hoeveelheid water aan de groei en de weersomstandigheden aan. In maart/april heeft de plant over het algemeen minder water nodig. Vanaf mei, als het warmer wordt, meer.

Hoe wordt de Eucalyptus Azura® verzorgd?

De winterharde eucalyptus Azura® (Eucalyptus gunnii) moet op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats staan. In de eerste winter, tot hij volledig afgehard is, wordt de plant bij strenge vorst met een vlies bedekt. Bij de wortels kunnen droge bladeren, boomschors of dennentakken worden gelegd. De Azura® kan daarna over het algemeen temperaturen tot -20° C verdragen. Bij een overwintering in een pot is het raadzaam een winterbescherming aan te brengen, zodat de pot en de wortels niet kunnen bevriezen. Als de plant bij een huismuur wordt geplaatst wordt het gevaar van bevriezen ook gereduceerd. De plant kan goed gesnoeid worden. Dit kan het hele jaar worden gedaan. Voor het snoeien kan een gewone schaar gebruikt worden. Een snelle groei ontstaat als de plant voldoende en goede voedingsstoffen krijgt. Vanaf de lente tot in de volle zomer kan alle twee tot vier weken een universele meststof worden gegeven.

Wat is het nut van de Eucalyptus Azura®?

De winterharde eucalyptus Azura® is een blikvanger in de tuin, op het terras en balkon! De zilverachtig glanzende bladeren sieren het tuinperk en de kuip en de naar eucalyptus geurende struik wordt, afhankelijk hoe gesnoeid wordt, 1-5 meter hoog. De geurende, afgeknipte takken zien er ook in een vaas heel mooi uit. De geur verdrijft op natuurlijke wijze vervelende insecten.

Passend daarbij...

omhoog
Trusted Shops Guarantee