Terug

Ceanothus (Amerikaanse Sering)

De Ceanothus is een altijd groene plant met prachtige, blauwe of roseachtige bloemen in het voorjaar. De plant groeit recht, zowel in de hoogte als ook in de breedte. Op deze manier ontstaat een decoratieve bolvormige struik.

 

Standplaats/ verzorging

De Ceanothus houdt van losse, goed waterdoorlatende aarde. Om een krachtige ontwikkeling te bereiken is het belangrijk de struiken regelmatig te bemesten. In het voorjaar gebruikt men het beste een meststof met stikstof en calium, die de nieuwe scheuten en de bloei bevordert. Bovendien kan in het voorjaar aanvullend regelmatig (alle 20 tot 25 dagen)  een vloeibare meststof in het gietwater worden gedaan, Aan het eind van de winter de plant met een krachtige dosis van een organische of chemische langaanhoudende meststof bemesten. 

 

Overwinteren

Deze plant schrikt voor koude niet terug en kunnen daarom het hele jaar buiten blijven staan. Als de temperatuur erg laag is, is het aan te raden de struiken met droge bladeren of stro te beschermen. Dit is een goede bodembescherming in de winter. Na een koude winter is een lichte snoei noodzakelijk. De planten drijven in het voorjaar vrij laat (mei) weer uit.

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee