Terug

Aardbeiboom

De aardbeiboom is een decoratieve exotisch plant. Hij heeft groene laurierachtige bladeren, ivoorkleurige bloemen en rode vruchten die gelijktijdig verschijnen en daardoor een prachtig contrast opleveren. De bloei begint in de nazomer met bossen van kleine klokjes. De rode vruchten, die er uit zien als aardbeien, blijven van november tot januari in de boom hangen en zijn echte blikvangers

 

Standplaats en Verzorging

De plant houdt van een zonnige standplaats, maar een halfschaduwrijk plekje is ook mogelijk, het liefst goed beschermd tegen de wind. De planten mogen niet uitdrogen, maar ze mogen ook niet te vochtig zijn. Bij potplanten moet het overtollige water, dat wordt opgevangen op de onderzetter verwijderd worden. De aardbeiboom houdt van een losse, goed doorlatende bodem en houdt niet van stuwvocht. Om de twee weken vloeibare meststof toedienen. De jonge planten kunt u een beetje snoeien, zodat ze wat weelderiger worden, oudere planten verdragen geen sterke snoei.

 

Overwinteren

Buiten: de aardbeiboom kan, mits goed beschermd, temperaturen tot -15°C verdragen. Wanneer u de plant in de tuin heeft geplant moet u af en toe wat water geven, omdat de winterzon vochtigheid uit de bladeren onttrekt en deze vochtigheid krijgt de plant bij een bevroren bodem niet terug.

Binnen: in een lichte ruimte, bij een temperatuur van ongeveer 10-15°C. Donkere ruimtes zijn niet geschikt, de bloemen vallen er dan af en daadoor onstaan ook geen vruchten. Een gelijkmatige vochtigheid is zeer belangrijk. Vermijd zowel te nat, als te droog.

 

Passend daarbij...

omhoog
Trusted Shops Guarantee