Terug

Buxus

Nog steeds is de buxus erg populair, omdat deze in de grauwe winter hier wat kleur in onze tuinen brengt en bovendien de groene, glanzende, ovale bladeren er prachtig uitzien.

 

Standplaats

De buxus groeit het best op kalkhoudende, leemachtige gronden. Als u een pure zandgrond heeft, zou u bij het planten compost met de grond kunnen mengen. De grond moet doorlatend en vochtig zijn, maar de buxus houdt niet van stuwvocht (belangrijk voor de verzorging van de buxus). De buxus verdraagt zon tot half schaduw en komt ook overweg met de wortels van bomen. Moeilijker zijn hete standplaatsen met felle zon , b.v. voor een zuidmuur. Hier ontstaan al snel beschadigingen aan de blaadjes van de planten.

 

Verzorging

De buxus verdraagt weliswaar meer droogte dan algemeen verwacht, maar heeft als potplant bij warm en droog weer dagelijks water nodig. Het beste kunt u de planten bij een langere hitte periode sproeien zodat de stofafzettingen aan de bladeren kunnen worden verwijderd. Let op dat de wortelkluit ook in de winter nooit uitdroogd. Buxusplanten hebben regelmatig voedingsstoffen nodig zoals b.v. SUBSTRAL® mestkorrels (art.nr. 993). Een typisch symptoom voor het ontbreken van stikstof zijn rosse tot bronskleurige bladverkleuringen.

 

Snoeien

Buxus kan alle vier weken worden gesnoeid. Het snoeien kan worden beperkt tot de belangrijkste groeiperiode van april tot september. Buiten deze periode is het snoeien niet nodig omdat de planten niet erg groeien.

 

 

Passend daarbij...

omhoog
Trusted Shops Guarantee