Terug

Baardbloem (Caryopteris)

Baardbloemen zijn bijzonder geschikt voor het vlak- en de groupbeplanting, maar ook erg mooi in een bloempot. De groei is compact met vele vertakkingen en de bloemen hebben een prettige donkerblauw kleur. De vele bloeiwijzen ontwikkelen zich ook buiten aan de kant van de plant en intensiveren daardoor de gehele bloeieffect – een prachtige blikvanger! Deze sierstruik groeit meer in de breedte dan in de hoogte.

 

Standplaats

De baardbloem wordt ca. 70cm hoog en heeft een voorkeur voor een zonnige plek. De bloeitijd van de winterharde, meerjarige sierstruiken is vanaf augustus tot september. De plantafstand tot andere planten in de tuin zou 30cm zijn.

 

Verzorging

Het zou fijn zijn als u de planten lichtvochtig houdt, maar de baardbloem tolereert ook droogte. Echter is ze gevoelig voor stuwvocht, dus zou deze slechts in een goed doorlatende grond worden geplant. Indien u deze in een pot plant, zou u deze slechts gieten als de bovenste grondlaag is afgedroogd. Het is belangrijk dat u de baardbloem regelmatig in het voorjaar gaat snoeien. Omdat de bloemen van deze sierstruik aan de eenjarige takken ontstaan, zou u door het snoeien steeds rijke bloeiwijzen behouden. Hiervoor worden alle scheuten minstens tot op eenderde van hun lengte teruggesnoeit.

omhoog
Trusted Shops Guarantee