Terug

Tulpen (Tulipa)

De tulpen behoren tot de bekendste en meest geliefde voorjaarsbloeiers. Ze zijn er in verschillende kleuren, vaak meerkleurig en hebben veelvoudige bloemvormen. Tulpen mogen in geen enkele tuin ontbreken. Ze worden al naar gelang de soort ca. 10-60 cm hoog en groeien rechtop. Als u bij de aankoop van uw tulpenbollen op de bloeiperiode let, kunt u vanaf maart tot juni genieten van de prachtige bloemen.

 

Standplaats / Verzorging

Tulpen zijn gemakkelijk in het onderhoud en bloeien bijna op elke plaats; het maakt niet uit of ze zonnig, in de halfschaduw of schaduw staan, hoewel ze aan de zon de voorkeur geven. De bollen worden van september tot eind oktober in ca. 8 cm diepe en op een afstand van 10-15 cm geplant. Uitgebloeide bloemen zouden voordat het zaad wordt gevormd, moeten worden verwijderd, de stelen echter, zo lang ze niet storen, laten staan. In geen geval het blad verwijderen voordat het verdroogd is. Hiermee verzorgt de plant zichzelf met voedingsstoffen en water en kan zo nieuwe bollen vormen, die dan het jaar daarop nieuwe bloemen tevoorschijn brengen. Tulpen houden van een doorlaatbare, licht humeuze grond. Ze verdragen geen stuwvocht.

 

Water / Bemesting

Haar behoefte aan water is gering. Aan te bevelen is een meststof van hoornspaan of andere organische meststoffen in de herfst en het voorjaar voor de bloeiperiode.

omhoog