Terug

Sneeuwklokjes planten - Deze 3 dingen zijn belangrijk

Inhoud

  1. Wanneer is het juiste tijdstip om sneeuwklokjes te planten?
    • Zoals bijna alle voorjaarsbloeiende bollen worden sneeuwklokjes in de herfst geplant.
  2. Welke standplaats is geschikt om sneeuwklokjes te planten?
    • Sneeuwklokjes houden van lichte half schaduwrijke standplaatsen onder bomen en struiken.
  3. Welke plantafstand en welke plantdiepte moet bij het planten in acht worden genomen?
    • Sneeuwklokjes worden in kleinere groepen geplant van ongeveer 5 tot 8 cm diep.
  4. Verdere Informatie

 

Stap 1: Wanneer is het juiste moment om sneeuwklokjes te planten?

Sneeuwklokjes planten kan zowel in de zomer, als in de herfst. Gebruikelijk worden de sneeuwklokjesbollen tussen augustus en uiterlijk eind oktober in de tuin geplant. Controleer na het kopen van de bollen of ze niet zijn uitgedroogd en plant ze direct. Als u ze lang droog laat liggen, verschrompelen ze en komen alleen maar onregelmatig.

Voor de voorjaarsbeplanting biedt de vakhandel bloeiende sneeuwklokjes in potten. Ze zijn veelal vooraf uitgekomen in kassen en kunnen op vorstvrije dagen na het begin van de lente geplant worden.

 

Stap 2: Welke standplaats is geschikt voor het planten van sneeuwklokjes?

Sneeuwklokjes vindt u in de natuur onder bomen en struiken op half schaduwrijke plaatsen. Ze gebruiken de tijd van de nog niet begroeide bomen voor hun bloei- en groeifase. Als de bomen uitlopen, trekken de planten zich al terug. De grond moet humusrijk, vers en goed doorlatend zijn. Stuwvocht of sterk uitdrogende bodems zijn niet geschikt voor de teelt van sneeuwklokjes. Het kan echter worden verbeterd door drainage of door compost en humus te mengen. Sneeuwklokjes zijn ideaal om in het wild te groeien op bosrijke plaatsen. Samen met winterakoniet (Eranthis hyemalis) en blauwe anemoon (Anemone blanda) vormen ze mooie bloemcombinaties als onderbeplanting.

Sneeuwklokjes kunnen in potten worden gehouden en luiden het voorjaar op balkons in. De voorjaarsbloeiers zijn meerjarig, ze staan ​​zelden lang in potten. Het gevaar is groot, dat onzorgvuldigheid in de rustfase leidt tot teveel water geven en vochtschade aan de wortelorganen. Na de bloei raden we aan om de lentebloemen uit te planten. Voor het oppotten wordt een doorlatende potgrond gebruikt. Extra bescherming tegen vocht wordt geboden door een laag zand, waarin de sneeuwklokjesbollen worden gestopt. Na het planten blijft de pot tot januari buiten. U neemt de pot eerst mee naar het koele raam, waarna na korte tijd uitloopt en de sneeuwklokjes bloeien.

 

Stap 3: Bepaal de plantafstand en plantdiepte

Sneeuwklokjes worden nooit alleen in tuinen geplant, maar altijd in kleinere groepen. Voor de plantafstand is een afstand van tussen de 10 en maximaal 15 centimeter vereist. De bollen worden ongeveer 5 tot 8 cm diep geplant, afhankelijk van de grootte van de bol.

 

Verdere Informatie

Sneeuwklokjes (Galanthus) staan ​​bekend als de aankondigers van de lente. Zodra ze bloeien, is de lente niet ver weg en vormen met winterakoniet (Eranthis hyemalis) en krokussen de eerste kleuraccenten in de tuin. Het zijn niet langer simpele voorjaarsbloeiers, maar gewilde verzamelobjecten. In de afgelopen twee decennia is de hype rond sneeuwklokjes uit Engeland overgewaaid. Zeldzame selecties en soorten worden aangeboden en ook gekocht tegen astronomische bedragen.

Voor de normale moestuin is geen speciale selectie nodig, want ook het gewone sneeuwklokje (Galanthus nivalis) is aantrekkelijk en kan gemakkelijk in het wild groeien onder bomen en struiken. De voorjaarsbloeiende bolgewassen worden in het najaar geplant. Hiervoor doet u de bollen op een geschikte plek in de grond

                              

Passend daarbij...

Sneeuwklokjes
Sneeuwklokjes40 bollen
€ 10,60
Sneeuwklokje 'Flore Pleno'
Sneeuwklokje 'Flore Pleno'10 bollen
€ 5,99
Sneeuwklokjes
Sneeuwklokjes20 bollen
€ 6,40
omhoog
Trusted Shops Guarantee