Terug

Sierui (Allium)

Dat deze sierui hoort bij het geslacht allium is duidelijk te zien. Er zijn kleine en grote sieruien  Het kleurenspectrum kan variëren van donkerpaars tot magenta naar wit. De bloeitijd is van april tot september. De sierui past prima in het bloemperk en heeft geen aparte plaats nodig.

 

Planten en verzorging

De herfst is de tijd om de sierui (allium) te planten. Ze moeten 3 keer zo diep worden geplant als dat ze groot zijn. Het is raadzaam de bodem eerst voor te bereiden door wat extra humus aan de bodem toe te voegen. De bodem moet voedselrijk en waterdoorlatend zijn.

 

Standplaats

Op enkele uitzonderingen na (wilde knoflook en Allium triquetrum) houdt de sirui ervan om in de volle zon te staan. In zijn natuurlijk omgeving groeit de sierui (Allium) in een humusrijke gemengde bosgrond. Als de sierui vergelijkbare omstandigheden bij u in de tuin vindt zal de plant snel gedijen.

 

Bemesting

Wie jarenlang plezier van zijn Allium wil hebben, moet regelmatig bemesten.

Om de uitlopers een handvol organische meststof in de aarde harken en bij droog weer veel water geven.

 

Tip

Tot slot een tip wat de bladeren van de sierui betreft: nog voordat de bloemen geopend zijn, zien de bladeren van de sierui er snel vergeeld uit. Dit probleem is goed op te lossen door de sierui te combineren met andere bodembedekkers, zoals bijv. lavendel, salie, ooievaarsbek-geranium of vrouwenmantel. Hoewel het niet makkelijk is mag het blad in geen geval worden  afgeknipt!

Trusted Shops Guarantee