Scilla peruviana

De naam sterhyacint of peruaanse sterhyacint, hoe de scilla peruviana  ook wordt genoemd, komt door de stervormige, stralend blauwe bloemen op de kegelvormige hoofden. De grote bloemenpracht bloeit in de vroege zomer, zorgt moeiteloos voor kleur en ziet er spectaculair uit, als ze in groepjes wordt geplant.

Standplaats

Zonnige tot halfschaduwrijk, in de tuin of op het balkon. Laat in de herfst, bij lichte vorst, vorstvrij overwinteren tot 5° C.

Verzorging

Tijdens de groei- en bloeiperiode moet de grond licht vochtig worden gehouden, bollen in rust worden niet gegoten.

Overwintering 

Oorspronkelijk is de scilla afkomstig uit de gebieden rondom de middellandse zee en is daarom in onze regio niet winterhard, maar wel meerjarig bij een vorstvrije overwintering bv. met de nodige winterbescherming.

In het huis in de pot kan het in de herfst worden geplant om in de winter te bloeien. Het wordt op een vorstvrije en lichte plaats geplaatst, de temperaturen moeten tussen 10 ° C en 20 ° C zijn. Het verdraagt ​​geen direct zonlicht. Het moet regelmatig worden gegoten (geen stuwvocht) en elke 2 weken met vloeibare meststof bemest worden. Na de bloei trekken de bladeren naar binnen en heeft dan rust nodig zonder water op een warme locatie.

Passend daarbij...

omhoog
Trusted Shops Guarantee