Terug

Riesenlilie (Cardiocrinum giganteum)

Reuzen-lelies zijn imposante planten die vooral in het bloemperk erg mooi tot zijn recht komen. In tegenstelling tot de „echte“ lelie Cardiocrinum heeft deze lelie hartvormige bladeren die een rozet vormen. De talrijke  grote purpere bloemen (tot 15cm horizontaal staand) , verspreiden een intensieve lelie geur. Van de holle stengels werden door het bergvolk uit Nepal, waar deze plant zijn oorsprong heeft, blaasinstrumenten gemaakt.

 

Standplaats en verzorging

In een vochtige, humusrijke en voedselrijke  bodem en op een schaduwrijke windbeschutte standplaats gedijen de lelies het beste. De bloembol moet u een beetje  bedekken met aarde (tot 10cm), het puntje van de bol moet boven de grond uitsteken. Tot de bloei moeten de planten vochtig gehouden worden. Een vroege uitloper eventueel tegen de vorst beschermen! Na de bloei, sterft de moederbol af, de jonge broeibollen die zijn onstaan, van elkaar scheiden en direct weer planten.

De plant is afhankelijk van zijn standplaats winterhard. Wij raden aan om de bodem te bedekken met bladeren (ca. 25cm) en te fixeren met een rietenmand. Een vroege uitloper moet u tegen de vorst beschermen! Wanneer u de lelie in de herfst laat staan en niet snoeit ziet deze er in de winter prachtig uit.

 De lelie kan men ook planten in een bloempot met minstens 10 liter aarde is, dan trekt de lelie zich in de winter terug en moet vorstvrij overwinteren.

Passend daarbij...

omhoog
Trusted Shops Guarantee