Terug

Knollige Oost-Indische kers (Tropaeolum tuberosum)

De oorspronkelijk uit Zuid-Amerika stammende Oost_Indische kers wordt in de vallei van de Andes van Colombia en Peru ook als voedingsmiddel gebruikt. Waar aardappelen niet meer kunnen gedijen wordt op een hoogte van 3000 meter en meer deze plant gekweekt. Bij ons wordt deze plant als zeer snelgroeidende sierplant gebruikt.

 

Standplaats / verzorging


De Oost-Indische kers prefereert een zonnige, warme locatie met een humusrijke bodem. Voor de rest is de plant makkelijk in het onderhoud en makkelijk te kweken. Deze plant is uitermate resistent tegen plantenziektes en schade die veroorzaakt wordt door insekten.  De klimplant wordt ca. 3 m hoog en kan in een bloempot of in de tuin geplant worden. Plantdiepte: 3-5 cm. Plantafstand: 10-20 cm. Men kan de plant als bodembedekker laten kruipen, of u geeft de plant een klimhulp. De plant loopt snel uit. In de nazomer verschijnen hele mooie trechtervormige hangende bloemen met oranje en gele kleuren. In een bloempot kunnen deze planten uitstekend overwinteren, of u neemt de planten in de herfst uit de aarde en bewaart ze droog en vorstvrij. De knollen zijn eetbaar.

 

Water

In de tuin alleen bij een lange droge periode water geven. Op het balkon of in bloempotten regelmatig water geven, anders drogen de planten uit.

 

Meststof

Een paar weken na het planten moet regelmatig (1 x per maand) een vloeibare meststof worden toegevoegd, of u voegt direct bij het planten een langwerkende meststof toe.

Passend daarbij...

omhoog