Terug

Knollenbegonien (Begonia tuberhybrida)

Om ervoor te zorgen dat uw knolbegonia`s vroeg en lang bloeien, moet u de knollen na half februari in uw huis opkweken. Dankzij hun voorkeur voor een schaduwrijke plek, zijn de knolbegia´s zeer populaire bloemen voor op een balkon met weing zon aan de noord- of westzijde. Deze vorstgevoelige langbloeier uit Zuid-Amerika, heeft weing licht nodig, kan daarom makkelijk op de vensterbank opgekweekt worden en staat vanaf het balkonseizoen in mei al volop in bloei.

 

Verzorging

Zet de platte knollen vanaf half februari in potten met  potgrond. De knollen moeten met het gat naar boven worden geplant, daar komen dan later de scheuten uit. U kunt normale potgrond gebruiken. De knollen mogen maar tot de helft in de bodem worden geplant. Op een lichte plek in de vensterbank bij temperaturen boven 15° C en wenig water komen al snel de eerste uitlopers. Hoe meer bladeren, hoe meer u de bodem vochtig moet houden, maar niet te nat.

Voor het beste resultaat om de 14 dagen een vloeibare meststof toevoegen. Als er al bloemen ontstaan in maart/april moet u de bloemen eruit halen, zodat de plant niet zo snel zijn kracht verliest.Vanaf april worden de knolbegonia´s  bij warm weer overdag op een schaduwrijke plek buiten gezet. Na de ijsheiligen kunnen de knolbegonia´s dag en nacht buiten blijven.

Passend daarbij...

omhoog
Trusted Shops Guarantee