Terug

Keizerskroon (Fritillaria imperalis)

Deze plant stamt oorspronkelijk uit Perziëen is sinds de 16eeeuw in Europa. De keizerskroon is een van de meest prachtige planten die een tuin te bieden heeft. Op de bladloze bloemensteel van 80 tot 120 cm hoog, bloeien in de maanden april-mei rode,oranje of gele klokvormige bloemen. Bovenop is een een krans van groene bladeren. De bloemen heben een verrukkelijke geur.

 

Standplaats / verzorging

De beste tijd om de keizerskroon te planten is van augustus tot oktober. De bodem moet humusrijk zijn en mag in de zomer niet uitdrogen. The knol wordt 25-30 cm in de grond geplant met het gat naar boven. De keizerskroon is gevoelig voor te veel water, zware bodem moet voor het planten doorlaatbaar gemaakt worden. De knollen mogen in geen geval uit de grond gehaald worden om droog te overwinteren. De beste resultaten worden bereikt op een zonnige tot halschaduwrijke plek.

 

Water / meststof

Keizerskronen groeien zeer snel. Regelmatig water en meststoffen geven vanaf begin april tot de bloeitijd, ondersteunen de groei. Voor de rest  is de keizerskroon makkelijk in het onderhoud en siert jarenlang uw tuin.

 

Tip

De keizerskroon heeft een afschrikkend effect op veldmuizen. Vooral in de buurt van tulpen. krokussen en andere bedreigde soorten van de veldmuis, kan de keizerskroon een redder in de nood zijn.

Trusted Shops Guarantee