Terug

Keizerskronen

De keizerskroon (Fritillaria imperialis) komt oorspronkelijk uit Perzië, maar is sinds de 16e eeuw inheems in Europa en is een van de prachtigste planten die de tuin te bieden heeft. Op de 80 tot 120 cm hoge bloemschacht, die bovenaan bladerloos is, troont van april tot mei een krans van rode, oranje of gele bloemklokjes, waarboven zich een sierlijke kroon van puntige, uitstekende bladeren bevindt. De bloemen verspreiden een verrukkelijke geur.

 

Standplaats / verzorging

De beste tijd om de keizerskroon te planten is van augustus tot oktober. De grond moet voedselrijk zijn en mag in de zomer niet uitdrogen. De bol moet 25-30 cm diep worden geplant met het gat naar boven. De keizerskroonbol is gevoelig voor te veel vocht, dus zware grond moet voor het planten worden verbeterd en doorlatend worden gemaakt. De beste resultaten worden behaald op een zonnige tot licht beschaduwde plek. Haal de bollen in geen geval uit de grond om ze droog te laten overwinteren.

 

Water / meststof

Keizerskronen (Fritillaria imperialis) groeien erg snel bij goede verzorging. Regelmatig water geven tijdens droge periodes en voldoende meststoffen vanaf begin april tot aan de bloeiperiode zal de groei en bloei ondersteunen. Verder heeft de keizerskroon weinig verzorging nodig en zal hij de tuin jarenlang sieren.

 

Tip

De keizerskroon heeft een duidelijk afschrikkend effect op woelmuizen. Vooral in de buurt van tulpen, krokussen en andere soorten die bedreigd worden door woelmuizen, kan het een helper zijn in tijden van nood.

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee