Japanse orchidee (Bletilla)

De bloemen van de Japanse orchidee zijn fijn en zo kostbaar als edelstenen. De zeer groeikrachtige tuinorchidee bereidt zelfs onervaren tuinders veel vreugde.

Standplaats

Bletilla is in het algemeen een makkelijk te onderhouden tuinorchidee. Ideaal is een lichte standplaats in de halfschaduw met morgenzon. De plant prefereert een doorlaatbare, humusrijke, kalkvrije bodem. De ideale standplaats voor het uitlopen is licht, zonder directe zonlicht met temperaturen tussen 10 en 15°C.

Verzorging

Houd de plant altijd een beetje vochtig en laat het niet uitdrogen tijdens de groei. Bletilla is gevoelig voor stuwvocht, dus is het belangrijk dat het overtollige water kan aflopen. In de winter kan de orchidee droger worden houden. Vanaf mei tot september is het raadzaam de planten met een speciale meststof voor orchideeën te bemesten, maar alleen met de halve concentratie zoals aangegeven door de fabrikant en slechts elke 3-4 weken.

Overwintering

In de winter kunt u de orchideeën uit de grond halen en vorstvrij bij ongeveer 5°C overwinteren. Tijdens de winter kunt u ze droger houden, maar niet laten uitdrogen. In warmere gebieden kunnen de orchideeën ook in de tuin met een winterbescherming zoals b.v. loof of rijshout overwinteren.

Passend daarbij...

omhoog
Trusted Shops Guarantee