Hosta (Funkien)

De Hosta of  hartlelie  is de ster onder de blad-sierstruiken en behoort  tot de gemakkelijk te onderhouden soorten.

 

Standplaats / verzorging

De beste standplaats voor een hosta is de halfschaduw . Belangrijk is het deze regelmatig te besproeien, ze mag nooit droog staan. De bodem moet vers en niet al te voedingsrijk zijn. Met een magere bodem komt de hosta beter tot zijn recht als met een teveel bemeste ondergrond. Het is belangrijk voldoende plaats te laten tussen de enkele planten omdat deze breed groeien. Het beste is het 3 hosta’s op één vierkante meter te planten.

Hosta’s vinden het ook heerlijk om onder struiken en bomen te staan. Als er niets boven hen groeit kunnen deze zelfs op een volledige schaduwplaats staan. In ons klimaat kan de hosta ook heel goed overwinteren en zelfs op koudere plaatsen is de hosta volledig winterhard.

Hosta’s kunnen ook in het tuinperk of in een pot worden geplant, af en toe zon is dan ook mogelijk, maar ze verdraagt niet de pralle middagzon midden in de zomer. De grond mag nooit uitdrogen.

 

Snoeien

De verwelkende bladeren bieden voedingsstoffen voor de plant en een schuilplaats voor insekten en andere kleine diertjes en een natuurlijke bescherming tegen de vorst. Net voordat de hosta opnieuw uitloopt  in het voorjaar kan het nog overgebleven blad worden verwijderd. Als u de verwelkte bladeren niet mooi vindt en deze al in de herst verwijdert, dan is het belangrijk de plant  te bedekken met dennentakken of droge bladeren om deze zo tegen de vorst te beschermen.

Passend daarbij...

Reuze Hosta 'Brim Cup'
Reuze Hosta 'Brim Cup'2 wortelgoed
€ 6,99
Reuze Hosta 'Halcyon' (Hartlelie)
Reuze Hosta 'Halcyon' (Hartlelie)2 wortelgoed
€ 8,50
omhoog
Trusted Shops Guarantee