Terug

Gloriosa Rothschildiana verzorging

Bent u op zoek naar een bijzondere klimplant voor in potten en kuipen op het balkon en terras, dan is de exotische gloriosa summerbreeze (Gloriosa rothschildiana) de juiste keuze. De schoonheid dankt zijn naam aan de vurig rode bloemen met een gele tong, die doen denken aan de vorm van een kroon.

 

Verzorging en standplaats

Vanaf februari worden de langwerpige wortelstokken horizontaal, ongeveer 3 cm diep, in een bak geplaatst en bedekt met aarde. U moet ervoor zorgen dat de punt van de wortelstok niet wordt beschadigd. De pot moet op een warme plaats staan, aangezien temperaturen van ongeveer 22 ° C het uitlopen bevorderen. De grond dient gelijkmatig vochtig gehouden te worden, hier dient u vooral op te letten als de lucht droog is. Over anderhalve tot twee maanden zal de plant in volle pracht zijn met een goede verzorging.

Al medio mei is het mogelijk om de plant op een lichte plek op balkon, terras of in de tuin te zetten. Ze kan dan de zomer daar doorbrengen op een beschutte en warme plek, maar niet in de felle zon. Als je twee keer per week water geeft en één keer per week een stikstofhoudende vloeibare meststof aan het water toevoegt, dan heeft de gloriosa summerbreeze de beste omstandigheden om uitbundig te bloeien. De plant bereikt met een klimhulpmiddel een hoogte van circa 1 meter en siert zich in de zomer met zijn bizarre bloemen.

 

overwintering

In de winter hebben de vaste planten een lichte plek in de kamer nodig die niet de hele dag in de volle zon staat. Of je kunt ze in een pot overwinteren bij ongeveer 10-15 ° C op een donkere plaats.

omhoog
Trusted Shops Guarantee