Geurende Tuberoos

De tuberoos stamt uit de agavefamilie. De geurende tuberoos ziet er niet alleen fantastisch uit, deze bol-rariteit uit Mexico verspreidt ook een aangename geur, die in de avonduren nog intensiever wordt! De trossen bloemen met de vele klokjes worden ca. 75 cm hoog en bereiden u wekenlang, van juli tot oktober, veel plezier! De geurende tuberoos is ook lang houdbaar als snijbloem voor geurende boeketten. Een deel van deze bloemen worden gebruikt voor de productie van parfums. Zo is de geur van de tuberoos bijvoorbeeld ook een bestanddeel van de alom bekende Chanel nr. 5.

Standplaats

De geurende tuberoos kan zowel in de tuin alsook in een pot worden geplant. De tuberoos is makkelijk te onderhouden en geeft de voorkeur aan een zonnige, beschutte standplaats. Een ideale bodem voor de tuberoos is doorlaatbaar en zonder stuwvocht. Voor het opkweken in een bloempot is een matig warme vensterbank ideaal. In het begin is het raadzaam de tuberoos beter zuinig te gieten. Zodra de eerste bladeren van de tuberoos ontstaan, kunt u de plant regelmatig gieten.

Overwintering

Als de buitentemperaturen tijdens de winter kouder worden dan -5 tot -10°C, is het raadzaam de knollen van de tuberoos in het huis te laten overwinteren. Hiervoor is een koele en droge standplaats geschikt.

Passend daarbij...

omhoog
Trusted Shops Guarantee