Engelentrompet (Brugmansia)

De Engelentrompet laat u in de zomer meerdere malen genieten van haar adembenemende bloemen. De reusachtige, bij enkele soorten gevulde, bloemen verspreiden in de avonduren een heerlijke, aangenaam zoete geur.

 

Standplaats / verzorging

Plant de Engelentrompet zo snel mogelijk na ontvangst in een pot met een doorsnee van 40 cm. Gebruikt u hiervoor een goede kwaliteit potgrond en geef de plant ruim water. Zet de plant op een lichte, beschutte plek (zon of halfschaduw) en bescherm tot half mei tegen vorst. Uitgebloeide bloemen kunt u afknippen, de plant ontwikkelt tot aan het begin van de vorst voortdurend nieuwe bloemen.

 

Water

Veel water geven (maar voorkom „natte voeten“) is uitermate belangrijk voor een goede groei en een weelderige bloei! Omdat de waterbehoefte gedurende de groeiperiode heel groot is  kunt u op zeer warme dagen het beste 2x water geven.

 

Bemesting

Engelentrompetten hebben vanaf mei wekenlijks vloeibare plantenvoeding nodig. Vanaf ongeveer half augustus kunt u dat rustig afbouwen zodat de plant zich al in de late zomer op het overwinteren kan voorbereiden.

 

Overwinteren

Voor de eerste vorst intreedt de plant op een lichte koele plaats zetten om te overwinteren . Temperaturen van 8 tot 10° C zijn tijdens de wintermaanden optimaal.  Is de temperatuur hoger dan kan de plant ook midden in de winter alweer uitlopen. Om wortelrot te voorkomen kunt u het beste tijdens de winter niet teveel water geven. In een wintertuin kan de plant het hele jaar door blijven staan maar heeft dan ook doorlopend plantenvoeding nodig.

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee