Terug

Calla (Zantedeschia)

De van oorsrpong uit Afrika stammende Calla is er in veel verschillende kleuren. Haar elegante bloemen zijn niet alleen een lust voor het oog in uw tuin, zij zijn ook lang houdbaar als snijbloemen.

 

Standplaats / verzorging

De Calla-knollen in een pot met verse aarde ca. 5-7 cm diep planten. Calla’s houden van de volle zon of een zeer lichte, windvrije standplaats. De plant overwintert op een lichte en koele plaats en kan vanaf januari op een warmere plaats worden gezet. In februari/maart weer in een pot met verse aarde zetten. Vanaf mei kan ze dan in de tuin worden gezet.

 

Water

Steeds veel gieten! De Calla behoort tot één van de weinige planten waarvan de wortels tijdens de groei helemaal niet uit mogen drogen. Men kan tijdens de groeifase het water op een onderzetter laten staan. Belangrijk: na de bloei droog houden (rustperiode)!

 

Bemesting

Tijdens de groei, voordat de bloemen zich hebben gevormd, alle 2 weken en tijdens de bloeiperiode, wekelijks, de plant met een normale vloeibare meststof bemesten. Een goede bemesting is belangrijk voor de bloei.

Passend daarbij...

omhoog