Terug

Agapanthus (Schmucklilie)

Agapanthus is een van de populairste planten uit Zuidafrika. Gedurende de hele zomer kun je ze in vele tuinen in vele landen zien bloeien. De plant laat zich  makkelijk cultiveren. De bloeigrage aard, de veelzijdige variaties en de uit-het-oog-springende bloeiwijze, hebben vele tuiniers over de hele wereld veroverd. De plant is bekend in tuin en pot, maar  ook als snijbloem.

 

Standplaats / verzorging

De Agapanthus houdt van frisse lucht met veel zon. De plant houdt  van veel water, maar niet van ophopend water. Regelmatig bemesten is belangrijk. Wanneer zaad ongewenst is, de uitgebloeide bloem met steel weg snijden (zaadvorming en rijpen van het zaad, kost de plant veel energie). Indien zaad gewenst is, kan men 1 of meerdere Stengels laten staan voor de zaadvorming.

 

Overwintering

Des te meer licht de plant in de winter krijgt, des te meer blad er behouden blijft, des te sneller de plant in het volgende jaar weer terug komt. Bij een ‚lichte’ overwintering kan men vanaf mei de eerste bloei al verwachten. Bij een  ‚donkere’ overwintering en veel bladverlies kan de bloei zich vertragen tot augustus. De temperatuur moet ook liever niet onder de 5° C komen. Agapanthus Twister ist winterhart bis -15° C.

Passend daarbij...

Agapanthus 'Sunfield'
Agapanthus 'Sunfield'3 bollen
€ 8,49
omhoog