Tree-Lily® verzorging

Waarlijk reusachtige bloemen op krachtige stelen, zo presenteert dit bloeiwonder zich. De imposante geur rondt het spektakel af. Na 2-3 jaar bereikt deze lelie rariteit een hoogte van tot wel 240 cm in uw tuin. De bloemen van de Tree-Lily® (Lilium) bereiken een imposante grootte van ca. 25-30 cm. Bovendien zjin de winterharde meerjarige boomlelies gemakkelijk te verzorgen en stellen deze weinig eisen. Ook prachtig als snijbloemen in de vaas. De bloeiperiode van de Tree-Lily® is van juli tot augustus.

 

 Verzorging en standplaats

Als standplaats kunt u voor de lelies in elk geval een zonnige plek kiezen, want de lelies houden van zonlicht. Maar ook in de halfschaduw gedijen de lelies goed. Ideaal is een plaats waar de plant de morgen- en avondzon heeft. Lelies hebben een losse en vooral waterdoorlaatbare bodem nodig. Leliewortels houden niet van “natte voeten”. De wortels rotten dan namelijk weg.

Bij het planten heeft elke leliebol een gat nodig dat 3x zo groot is als de lengte van de bol. De leliebollen worden op een afstand van 80 cm uit elkaar geplaatst.

Bemesten is één keer per jaar voldoende. “Blaukorn classic” of ook hoornspaanders zijn uitstekend geschikt.

De behoefte aan water is gering.

 

Overwinteren

De lelies kunnen het beste overwinteren als ze tegen extreme nachtvorst worden beschermd. Afdekken met stro, dennentakken of droge bladeren is een prima middel om de lelies te beschermen. 

Trusted Shops Guarantee